Nieuws en opinie uitgelicht

‘Zelfstandig, maar niet alleen’

Vrijheid, variatie in het werk, eigen regie: het zelfstandig ondernemerschap biedt legio kansen, maar kent door zakelijke risico’s en het ‘eenzame’ bestaan ook een keerzijde. Bij Corion vond ondernemer en raadgever Paul Niemeijer daarom de gulden middenweg. “Ik werk zelfstandig, maar niet alleen.”

Lees meer

Keuzes: maak je ze of overkomen ze je?

Of je nu boodschappen aan het doen bent, een samenwerkingspartner selecteert voor een zakelijke klus of weekendplannen maakt: dagelijks word je voor tal van keuzes gesteld. Keuzes; ze intrigeren Raadgever Eva Wilde. Want in hoeverre laat je je bij het maken van keuzes onbewust leiden door maatschappelijke verwachtingen en welke beslissingen neem je juist bewust op basis van individuele prioriteiten en persoonlijke overtuigingen?

Lees meer

Waar doen we het nou eigenlijk voor?

In de ambitie zo resultaatgericht mogelijk te werken en doelen te behalen in projectmanagement, verliest men nogal eens het zicht op het belang voor het grotere geheel. Zonde, vindt Raadgever Marijn Bouwmeester, want juist zingeving is een van de belangrijkste drijfveren om gemotiveerd te blijven.

Lees meer

Verborgen impact door oprechte aandacht

Waar besteed je het liefst aandacht en tijd aan? Aan zaken die er voor jou toe doen en waar je plezier aan beleeft, toch? Wat nou als een bestuurder oprechte aandacht schenkt aan initiatieven die ertoe doen? Dat motiveert de initiatiefnemers en heeft impact, constateert Raadgever Peter Trago. In deze blog duidt hij hoe hij dat bedoelt.

Lees meer

De kracht van kwetsbaarheid

Kwetsbaarheid staat voor velen op de werkvloer gelijk aan schaamte, onveiligheid of angst. Maar waarom? Waarom vinden we het in een werkomgeving zo moeilijk om de muur van ons ego te laten zakken? Corion-Raadgever Maud Jonkhout legt uit hoe krachtig kwetsbaarheid is en hoe het de verbinding met collega’s versterkt.

Lees meer

Een liefdevol leider kijkt niet weg

Liefdevol leiderschap vraagt om kwetsbaarheid en daar is moed voor nodig. Voor onze laatste blog in de reeks over Liefdevol Leiderschap spraken we een openhartige Kitty Nooy, voormalig hoofd Bureau Integriteit bij het OM. “Ik ben ook niet altijd moedig geweest. Daar heb ik wel eens wakker van gelegen.”

Lees meer

Kunnen wij u met raad en daad bijstaan?

Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Bezoekadres

Rijksstraatweg 104c
3632 AD
Loenen aan de Vecht

Postadres

Bredestraat 9
3632 AX
Loenen aan de Vecht

Contact

office@corion.nl
088 267 4660
connect with us