Persoonlijke noot tegen persoonlijke nood

We mogen nog even blijven thuiswerken! We zullen nog even moeten wachten totdat we onze collega’s in levenden lijve zien.

Digitaal kennis maken


Zelf ben ik vier maanden geleden bij een nieuwe opdrachtgever gestart. Ik kreeg de uitdaging om die organisatie volledig via het beeldscherm te leren kennen. Je zult begrijpen dat dat best wel even wennen was. Mijn nieuwsgierigheid leidde me echter naar een mooie zoektocht door het bedrijf. Met als gevolg: leuke kennismakingen met overwegend enthousiaste collega’s. 
Vaak merkte ik dat voor collega’s het beeldscherm het belangrijkste middel is om überhaupt nog mensen te spreken. Er zijn zelfs mensen bij die alleen hun naaste familie nog zien. Vaak hebben ze daarvoor een gezondheidsreden. Bij deze mensen is echt sprake van persoonlijke nood.

Sociaal maken


Ik houd ervan om met mijn collega’s echt contact te maken en ze niet alleen als professional, maar ook als mens te leren kennen. Dat wil ik niet doen door onafgebroken van digitaal overleg naar digitaal overleg te rennen en het alleen over het werk te hebben. Af en toe voer je gewoon een digitale variant van een gesprek bij het koffieapparaat.
 De werkomgeving is voor veel mensen toch een belangrijk deel van de sociale omgeving. 
Dus laten we het dan ook een beetje sociaal maken! 
Geef elkaar bewust een beetje persoonlijke belangstelling cadeau. Neem de tijd om af en toe eens met elkaar te lachen en na een zakelijk gesprek een gesprek over niks te hebben en dan toch de tranen over je lachwangen te laten rollen.


Afbeelding: Fiba Basketball – © Alle rechten voorbehouden

Persoonlijke foto

Om dit sociale gesprek op gang te brengen, ben ik enige tijd geleden begonnen met een persoonlijke foto als achtergrond te gebruiken. Mijn persoonlijke noot is een foto van het nationaal heren basketbalteam dat zich voor het EK in 2022 heeft geplaatst. Voor de tweede keer in zo’n 30 jaar. Wat ben ik trots op die mannen! Daar zit een verhaal over ontwikkeling van talent achter; een belangrijk onderwerp in mijn werk. 
Voordat het ‘echte professionele’ gesprek start heb je dan vaak al zoveel gevoel met elkaar uitgewisseld, dat je daardoor veel beter weet wat je aan elkaar hebt. We praten over passies en lachen veel en de overgang naar ‘de business’ gaat vervolgens automatisch. 
Als bonus geven die mooie gesprekken mij aan het eind van de werkdag het gevoel dat ik een lekkere dag heb gehad!

Hoe doe jij dat?

Ik ben enorm benieuwd naar andere verhalen over het contact maken met collega’s, klanten en leveranciers. En hoe jij ervoor zorgt dat je een lekkere dag gehad hebt dankzij het werk dat je doet.

– Mark de Vries | Raadgever Corion BV

Kunnen wij u met raad en daad bij staan?

Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Bezoekadres

Steijnlaan 16
1217 JS
Hilversum

Postadres

Steijnlaan 16
1217 JS
Hilversum

Contact

office@corion.nl
088 267 4660
connect with us