Liefdevol

Onze kernwaarden zijn Eenvoudig, Ondernemend en Liefdevol. Dat zijn ze al tien jaar. Ik vind ze al tien jaar heel mooi.

Maar eigenlijk wilde ik een neutralere term voor Liefdevol. Ik was een beetje bang dat het onze klanten zou afschrikken. Want dat zijn vooral grote (semi)overheden. En daar hoor je het woord Liefdevol nou eenmaal niet elke dag. Op een hoop andere plaatsen ook niet trouwens.
Maar goed. Alle anderen wilden ervoor gaan.
De eerste keer dat ik met een opdrachtgever sprak over Liefdevol, vond ik erg spannend. Ik kwam eigenlijk niet verder dan het te noemen. Zo van: “zie ons eens dappere keuzes maken”. Ik kan me zijn reactie niet eens herinneren. Echt verdiepend was het dus niet.

En toch, tien jaar later, ben ik nog steeds blij met onze woordkeuze. Want ik heb er wat mee. Er gebeurt zoveel moois als iemand mij in zijn of haar ziel laat kijken. Of wanneer ik merk dat iemand mij ziet in wie ik ben.
Voor mij is Liefdevol zijn een aspiratie. Vaak ben ik er niet zo bewust mee bezig. Ik kijk af en toe in de spiegel of ik gegeven heb wat ik kan. Soms wel, maar vaker ook niet. Dat is niet erg. Morgen weer een dag om het opnieuw te doen. Hopelijk een beetje beter.

In de loop van de tijd zijn de Raadgevers van Corion betrokken geraakt in steeds zwaardere trajecten. Trajecten waar veel druk op zit. Waarin mensen het zwaar hebben. Waarin de stress van bestuurders en medewerkers elkaar ontmoeten in moeten en mopperen.

En wat ik hoop, is dat die Raadgever dan opstaat. En zegt: “Zullen we even met elkaar gaan zitten? Het er even over hebben dat het zwaar is? En waar we trots op zijn? En dat we elkaar vast blijven houden?”. Niet om oplossingen te zoeken. Maar gewoon. Om erkenning te krijgen en te geven. Om elkaar te zien.

En hopelijk ook snel weer met een hand op de schouder.

– Jeroen Top | Algemeen directeur Corion BV

Kunnen wij u met raad en daad bij staan?

Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Bezoekadres

Steijnlaan 16
1217 JS
Hilversum

Postadres

Steijnlaan 16
1217 JS
Hilversum

Contact

office@corion.nl
088 267 4660
connect with us