‘Zelfstandig, maar niet alleen’

Vrijheid, variatie in het werk, eigen regie: het zelfstandig ondernemerschap biedt legio kansen, maar kent door zakelijke risico’s en het ‘eenzame’ bestaan ook een keerzijde. Bij Corion vond ondernemer en raadgever Paul Niemeijer daarom de gulden middenweg. “Ik werk zelfstandig, maar niet alleen.”

“Zo’n vijftien jaar lang werkte ik, met veel plezier, in vast dienstverband voor de Rechtbank Amsterdam. Ik bekleedde er verschillende functies: van teamleider tot Hoofd Bedrijfsvoering tot uiteindelijk projectmanager van verschillende grote digitaliseringsprojecten voor de Rechtspraak.

Het roer om

Na die vijftien jaar begon het te knagen: wat wilde ik? Wat zou mijn volgende stap worden en hoe kon ik mezelf weer uitdagen? Dankzij Henk van de Merwe, met wie ik tijdens een opdracht in detachering samenwerkte, ben ik in aanraking gekomen met Corion. De kans ontstond om aan de wieg te staan van een zelfstandige tak binnen Corion. Uit verschillende bijeenkomsten die volgden, is Corion Pioniers geboren: een maatschap die ik samen met twee andere zelfstandig ondernemers oprichtte om op zelfstandige basis voor Corion te gaan werken.

Zelfstandig, maar niet alleen

Nu, ruim vier jaar verder, kan ik met volle overtuiging zeggen dat deze vorm werkt: zelfstandig, maar niet alleen. Als zelfstandig ondernemer die geheel alleen in het werkveld staat, ben je voor veel zaken op jezelf aangewezen. Je weegt zelf af hoe je je verzekeringspakket inricht, je onderhoudt een netwerk om nieuwe opdrachten binnen te halen en probeert regelmatig contact te hebben met ondernemers en vakgenoten. Dankzij het samenwerkingsverband met Corion is dat voor mij nooit aan de orde geweest. Ik ben zelfstandig maar sta er nooit alleen voor, heb mensen om me heen die helpen en klaar staan om te adviseren.

 

Iedereen is gelijk

Deze manier van (samen)werken typeert Corion. Hier kan iedereen zich aansluiten, of je nu kiest voor een vast dienstverband of voor het ondernemerschap; iedereen is gelijk en wij zijn allemaal Corion. Die open houding nodigt ook uit tot meedenken over Corion, maar ook tot persoonlijke groei en het tonen van lef. We durven ons kwetsbaar op te stellen, twijfels uit te spreken, we durven te raken maar ook geraakt te worden. Daarnaast helpen en steunen we elkaar om bij de klant onze bijdrage te leveren en ruimte te bieden voor de menselijke maat.”

Zullen we samenwerken?

Het maakt niet uit op wat voor manier je aan Corion verbonden bent, we staan als moderne netwerkorganisatie altijd naast je met raad en daad. Wanneer je als zelfstandig ondernemer samenwerkt met Corion, krijg je daar een aantrekkelijk dienstverleningspakket voor terug. Denk hierbij aan administratie en facturatie, gebruik van het Corionhuis, beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, Corion-bijeenkomsten en communicatiemiddelen. Interesse? Neem gerust contact op voor een eerste kennismakingsgesprek. De deur staat voor je open.

– Paul Niemeijer

0 reacties

Kunnen wij u met raad en daad bij staan?

Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Bezoekadres

Rijksstraatweg 104c
3632 AD
Loenen aan de Vecht

Postadres

Bredestraat 9
3632 AX
Loenen aan de Vecht

Contact

office@corion.nl
088 267 4660
connect with us