Vodafone Ziggo

Integratie Vodafone en Ziggo: Projectmanager HR Shared Service Center

Vodafone en Ziggo zijn per 1 januari 2017 één bedrijf geworden. Dat betekent onder andere dat de twee HR-administraties geïntegreerd moesten worden op niveau van zowel diensten, processen, organisatie, medewerkers als hulpmiddelen. Corion is gevraagd om deze integratie vorm te geven.

Corion heeft een belangrijke rol gehad in de integratie van de operationele HR-dienstverlening. De rol van Corion was om te komen tot:

  • advisering in de besluitvorming met welke HR-systemen de nieuwe organisatie het snelst gerealiseerd kon worden en het meest wendbaar zou zijn na de integratie van arbeidsvoorwaarden (adviseur)
  • uniformering van de vormgeving van de dienstverlening voor alle ruim 8.000 medewerkers van VodafoneZiggo (als senior user)
  • het integreren van de beide HR Administraties en het uniformeren tot één dienstverleningsproces (als projectleider)
  • het in werking komen van de nieuwe werkprocessen en het oplossen van problemen
Namens Corion heeft Jeroen Top deze opdracht uitgevoerd. Jeroen bracht een schat aan ervaring mee (opgedaan bij onder andere Getronics en de totstandkoming van Politie Nederland waar soortgelijke vraagstukken speelden). Jeroen dacht in pragmatische oplossingen en acteerde als stuurgroeplid, projectleider en bracht net zo goed toegevoegde waarde door wekenlang on site aanwezig te zijn bij de medewerkers voor wie de werkzaamheden nieuw waren.
Na een ultrakorte implementatietijd van 4,5 maand was een gebruikersportaal gerealiseerd, de software geconfigureerd, de conversie gecontroleerd en was de uitvoerende HR Administratie in staat om (met hulp) de nieuwe processen uit te voeren.

Enige maanden later waren de meeste kinderziekten opgelost en was de HR Administratie in staat om zelfstandig de taken uit te voeren en het beheer van de hulpmiddelen vorm te geven.

HR backoffices Vodafone en Ziggo migreren

In 2017 fuseerden Vodafone Nederland en Ziggo tot VodafoneZiggo. De Human Resources Backoffice moest worden geïntegreerd. VodafoneZiggo schakelde Erdi Demir als Project Management Office medewerker in.

VodafoneZiggo moest de verschillende HR-dienstverleningen van Vodafone en Ziggo samenbrengen tot een goed werkend geheel voor haar medewerkers en de daarbij behorende proces-, organisatie- en ICT-veranderingen implementeren. Ondertussen moest er ook recht worden gedaan aan beide oorspronkelijke organisaties. Een ingewikkeld proces.
Om doeltreffend te ondersteunen dat alle 11.000 medewerkers van twee gefuseerde organisaties effectief gebruik kunnen maken van één HR-pakket schakelde VodafoneZiggo via Corion een PMO in. Een rol die Erdi op zijn lijf geschreven is. Hij legt contact met medewerkers uit alle lagen binnen een organisatie, om vervolgens flexibel, slim en doortastend uitvoering te geven aan allerhande PMO-taken.
De samensmelting van HR is een succes. De medewerkers weten van welke, hoe en waar zij gebruik kunnen maken van de HR-producten en diensten. Het geeft rust dat de randvoorwaarden helder zijn zodat medewerkers zich kunnen focussen op hun kerntaken. Dat is wel zo efficiënt voor de bedrijfsvoering.

Kunt u ook extra raad en daad gebruiken?

Bent u ook op zoek naar een PMO die uw (deel)projectleiders voorziet van alle benodigde informatie en zorgt dat de benodigde acties uitgevoerd worden om het optimaal resultaat te behalen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Bezoekadres

Steijnlaan 16
1217 JS
Hilversum

Postadres

Steijnlaan 16
1217 JS
Hilversum

Contact

office@corion.nl
088 267 4660
connect with us