Hoe ziet jouw zakelijke ‘rommella’ eruit?

De coronacrisis werpt een ander licht op het leven. Zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak zijn we van de ene op de andere dag in een transitie terechtgekomen – ook bij Corion. Hoe onvoorspelbaar de situatie ook is, we houden onze blik op de horizon en blijven evalueren. Tara Goudzwaard heeft als office manager regelmatig contact met het team en praat je bij.

“Ik moet momenteel vaak denken aan een rommella vol met dingen die je nooit gebruikt en die dus onderop liggen, maar ook essentiële dingen die je er juist bijna dagelijks uit pakt. Eens in de zoveel tijd wil je die la eens onder handen nemen: wat wil je houden en wat kan er eigenlijk wel uit? En zijn er misschien nieuwe voorwerpen die je eraan kunt toevoegen, zaken die je nu blijkt te missen? Alles wordt eigenlijk nu vanzelf duidelijk, als je maar blijft opletten.

Verandering blijven evalueren

De coronacrisis biedt Corion tijd voor zelfreflectie. Waar we gewend zijn andere bedrijven te helpen bij veranderprojecten, reorganisaties en implementaties, zijn we nu ook zélf ongevraagd in een soort verandertraject terechtgekomen. Dat is interessant. Nu we langzaam beginnen te wennen aan de huidige situatie, waarin iedereen zo veel mogelijk thuis werkt, merken we dat we in de gelegenheid zijn onze eigen ‘zakelijke rommella’ eens nader te bestuderen. Waarom doen we wat we doen? Bereiken we daarmee onze beoogde doelen? Wat werkt voor de een wel en voor de ander niet? Wat kan anders en welke routines kunnen we helemaal schrappen?

Wat willen we?

Die kritische blik en de spiegel die we onszelf voorhouden, sluiten naadloos aan op de identiteit van onze organisatie. Met een open blik richting de toekomst denken we gezond na over bedrijfsrisico’s en ambities voor, tijdens en na deze situatie. Hebben we in de toekomst bijvoorbeeld nog wel een vast kantoor nodig of is het aantrekkelijk om met flexibele ruimten te werken? Wat is de ideale verhouding tussen zelfstandige professionals en medewerkers in loondienst? Hoe zit het met onze mobiliteitsbudgetten nu veel auto’s stilstaan voor de deur? Wat kunnen we, mede door aanpassingen op bovenstaande gebieden, betekenen voor een duurzamere wereld? Aan daadwerkelijke veranderingen zijn we nu nog niet toe, maar dat neemt niet weg dat we deze periode beleven met volle bewustwording. Het is fijn om op deze manier te blijven evalueren.

Verbinding zoeken

Onderling zien we iets bijzonders gebeuren. In een tijd waarin we ogenschijnlijk minder in contact staan met elkaar, spreken we elkaar meer dan ooit. Verbinding missen, is verbinding zoeken, zo lijkt het. Ik ben trots op de manier waarop iedereen zijn/haar volle inzet toont, ondanks dat de thuiswerk-situatie bij de een meer uitdaging oplevert dan bij de ander. Het aanpassingsvermogen van onze Raadgevers is groot en wanneer iemand hulp nodig heeft, wordt daar gelukkig ook op tijd om gevraagd. Of die hulp nou nodig is op het gebied van thuiswerken en facilitaire verbetering, of omdat iemand ‘gewoon’ even wil kletsen. Iedereen staat voor elkaar klaar. We spreken elkaar ook regelmatig tijdens virtuele borrels, bijeenkomsten, bellijsten en bijpraatuurtjes en ook groepsvergaderingen worden digitaal opgezet.

Natuurlijk is er soms iemand die er doorheen zit. Soms loopt de druk wat op, zijn er te veel prikkels thuis of is het even moeilijk om motivatie te vinden zonder dat praatje bij de koffieautomaat of die inspirerende ontmoetingen buiten de deur. Dat mag er zijn; en ik vind het daarom ook zo mooi dat onze mensen hier open en eerlijk over durven te zijn richting hun collega’s. Niets is gek en het is juist krachtig om je kwetsbaar op te stellen.

Daarom ben ik zo trots op ons bedrijf! Op onze collega’s en hoe we Corion gezamenlijk besturen. Iedereen doet het geweldig en haalt het onderste uit de kan. Mooi om te zien hoe wij dit samen doen!”

PS: Foto is van directeur Jeroen Top, tijdens zijn “Corion Coronajournaal”-videoboodschap van afgelopen week aan de Corionners.

– Tara Goudzwaard

Kunnen wij u met raad en daad bij staan?

Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Bezoekadres

Rijksstraatweg 104c
3632 AD
Loenen aan de Vecht

Postadres

Bredestraat 9
3632 AX
Loenen aan de Vecht

Contact

office@corion.nl
088 267 4660
connect with us