Het beste in teams en organisaties naar boven halen

Voormalig huisarts Rianne Huurnink is sinds februari onderdeel van Corion. Diagnoses stellen doet ze nog steeds, kiezen voor de juiste behandelmethode en zorgen voor een optimale doorvoering van een verbeterslag ook. Alleen zijn het nu geen individuele patiënten die ze helpt, maar teams en organisaties. “Ik vind het heerlijk om het beste in mezelf en anderen naar boven te halen.”

Organisatorisch veel te winnen

Haar overstap van het artsenvak naar de adviesbranche voelt voor Rianne heel natuurlijk. Ze leerde niet alleen in de huisartsenpraktijk en diverse zorginstellingen de zorgbranche van binnenuit kennen, maar ook op de spoedeisende hulp en noodhulp. Het verlangen naar een bepaalde doorontwikkeling bleef er altijd. Ze volgde een coachopleiding en het mede vormgeven van een verbetertraject bij een zorginstelling wakkerde het vuurtje verder aan. “Er is organisatorisch vaak zoveel te winnen! Soms kun je met kleine stappen al grote resultaten bereiken”, aldus de gedreven raadgever. “Tijdens een periode in het buitenland bij een medische hulpverleningsorganisatie viel alles op z’n plaats voor mij. Ik was daar aan boord voor het diagnosticeren en behandelen van patiënten. Maar ik hield me veel meer bezig met procesverbeteringen, het signaleren van kansen en optimalisatie van de communicatie en samenwerking in het team. Ik heb er heel bewust voor gekozen om deze overstap te maken. 

Daadkracht, rust en sensitiviteit

Vanuit haar brede referentiekader richt Rianne zich met name op opdrachtgevers in de zorg of andere maatschappelijke organisaties die werken voor kwetsbare doelgroepen. “Ik kan het meest betekenen op een plek waar ik mijn medische achtergrond combineer met een coördinerende rol. Ik zet me in als daadkrachtige en sensitieve projectleider, teamcoach of adviseur. Bij het optimaliseren van processen streef ik naar rust, focus en overzicht en zet ik ook mijn coachende vaardigheden in. Ik heb aandacht voor de ervaringen en ideeën op de werkvloer en streef naar concrete toepassingen. Ik gedij goed in een stressvolle omgeving, blijf rustig, houd overzicht en neem beslissingen. Juist in deze tijd, waarin acute hulpverlening zo essentieel is gaat mijn hulpverlenershart weer sneller kloppen. Ik wil graag een bijdrage leveren.”

Samenwerken bij Corion

Samen in beweging, samen bereiken: dat is wat mijn werk waardevol maakt. Het is ook waarom ik bij Corion vanaf begin af aan verbinding voelde. Er heerst een warme, energieke sfeer binnen deze organisatie, met respect voor elkaars mening. Je wordt gewaardeerd om wie je bent en er is zeker ook ruimte voor tegenwicht. Er wordt open en eerlijke feedback gegeven en zo helpen we het beste in elkaar naar boven te halen. Niet alleen intern, maar ook in teams van onze klanten.

– Rianne Huurnink

Kunnen wij u met raad en daad bij staan?

Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Bezoekadres

Rijksstraatweg 104c
3632 AD
Loenen aan de Vecht

Postadres

Bredestraat 9
3632 AX
Loenen aan de Vecht

Contact

office@corion.nl
088 267 4660
connect with us