Afscheid van Jeroen van Maaren

Vandaag heeft Corion, heb ik, afscheid genomen van Jeroen. Mijn reis met Jeroen is een lange. Ik ken hem ruim twintig jaar. Hij was accountmanager, ik afdelingshoofd bij het Centrum voor ICT van de Belastingdienst. Ik had een grote hekel aan accountmanagers. Onze relatie was nooit vanzelfsprekend, we maakten het elkaar niet makkelijk.

Samen verder

Toch was er op een ander niveau veel verbondenheid en hebben we veel van elkaar geleerd en enorm veel plezier gehad. Vervolgens hebben we een jaar samengewerkt bij een zware klus voor diezelfde Belastingdienst. Jeroen was inmiddels ZZP-er. Het was een moeilijke en mooie tijd. In dat jaar is het idee ontstaan om samen verder te gaan met de eenmanszaak die Corion toen nog was. Als ik eerlijk ben heeft Jeroen me verleid om weg te vliegen uit de gouden kooi die een overheidsfunctie kan zijn. We zijn samen op pad gegaan. Maar feitelijk nam Jeroen de leiding in de uitbreiding van het bedrijf.

Corion groeit

Al snel stopte Jeroen met het doen van opdrachten. Hij bouwde door aan Corion. Met zijn eigenheid, zijn verhaal over eenvoud, ondernemerschap en liefde trok hij leuke mensen aan die werden aangestoken door dat verhaal. Wat ik heel fijn vind, is dat Jeroen veel mensen bij Corion heeft verzameld die dat DNA met hem delen. Want alleen kun je zo’n ambitie nooit dragen. Het verhaal over eenvoud, ondernemerschap en liefde mondde uit in onze kernwaarden. Zo is Jeroen lange tijd hét gezicht van verdieping geweest. We doen dingen die bijdragen aan een menselijkere maatschappij. En dat het geld oplevert is mooi, maar nooit het doel.

Grootse plannen

Jeroen’s ideeën waren altijd groter dan die van mij. Ik vond dat we nog wel even door konden aan de keukentafel. Van Jeroen moesten we naar een bedrijfspand. Hup, ons eerste Corionhuis in Maarssen. Na een paar jaar pasten we, op onze maandelijkse woensdagavonden, daar bijna niet meer in met iedereen. Hup naar Loenen, het tweede Corionhuis, met als hoogtepunt een drukbezochte dag voor onze relaties over ‘Liefdevol Leiderschap’.

De goede tijd van gaan

De afgelopen periode was merkbaar dat Jeroen blijer werd van andere dingen dan het werk bij Corion. Waar we bij Corion vooral bij klanten grote opdrachten uitvoeren, ging Jeroens interesse vooral uit naar individuele gesprekken, de zoektocht naar persoonlijke inzichten. Op zoek naar de groei van zijn gesprekspartners. Of dat nu invloedrijke bestuurders of MKB-ers met vragen waren. Hij heeft besloten om daar nu vol voor te gaan. Hij heeft ons verlaten. Op een goed moment. Corion staat stevig in zijn schoenen en wordt door veel mensen binnen het bedrijf gedragen. Op een eenvoudige, ondernemende en liefdevolle manier.

Dankjewel Jeroen. Jij bent Corion begonnen, hebt ons richting gegeven én er voor gezorgd dat we zonder je verder kunnen. Heb het goed!

– Jeroen Top

Dit betekent Jeroen van Maaren voor ons

 
‘Lieve Jeroen, jij bent een voorbeeld, een boegbeeld, een anker, een rots waarop we konden bouwen. Door jou is Corion ontstaan, gevormd, gekneed en losgelaten. Ik heb je de weg naar buiten zien bewandelen, zorgvuldig, voelend en ga je zo ongelofelijk missen. Dank je wel voor zoveel!’

– David Niemeijer

‘Leren weggaan om te blijven
Leren leven van de lucht
Geven zonder iets te krijgen
Altijd zoeken naar geluk
Wat teveel is achterlaten
En weer teruggaan naar de bron
Altijd vragen blijven stellen
Tot je niet meer weet waarom’
(Stef Bos)

‘Bedankt lieve Jeroen, voor jouw aandacht, wijsheid en eerlijkheid.’

– Emmy Kool

‘Jeroen, ik wil jou graag bedanken voor het oprichten van ons prachtige bedrijf Corion. Het is een fijn bedrijf om voor te werken. Daar kunnen we nog jarenlang op verder bouwen. Zonder jou was Corion er niet geweest.’

– Erdi Demir

‘Dank voor alle aandacht, tijd en ruimte die jij mij hebt gegeven.’

– Eva Wilde

‘Bedankt Vriend!’

– Henk van de Merwe

‘Ontzettend bedankt voor de samenwerking, de kansen die ik heb gekregen en de manier waarop ik mij als persoon heb kunnen ontwikkelen. Ik wens je heel veel succes in de toekomst, maar bovenal veel gezondheid.’

– Jacques Overvliet

‘Jeroen, je hebt zo veel voor mij en Corion betekend, dat zal ik met me meedragen. Dankjewel!’

– Jeroen Top

‘Dank Jeroen voor jouw vuur en passie. Dank voor je vermogen om mensen te openen en echt te worden. Dank dat ik me zo gezien voelde dat ik uiteindelijk maar op één plek thuis kon komen: bij Corion.’

– Lisette Smits

‘Lieve Jeroen, jij miste nooit met jouw woorden, ik mis jou wel. Bedankt en tot altijd.’

– Maarten Dekkers

‘Vlieg hoog, vrij en vrolijk: het ga je goed!’

– Menno Muller

‘Lieve Jeroen, dank je voor het vuur dat jij aanwakkerde in ons als individuen en ons als Corion. Ik wens je veel vonkjes en vreugdevuren toe!’

– Marijn Bouwmeester

‘Je hebt en prachtig bedrijf opgebouwd, waar ik me echt gezien en gewaardeerd voel en waar ik echt met alles wat mij mens maakt mag zijn. Dat geld voor mij, maar ook voor heel veel Corionners met mij. Successen en geluk worden gedeeld, maar ook verdriet en verlies. De ruimte voor de mens om mens te zijn is echt wat Corion is en dat mogen wij elke dag uitdragen in de opdrachten die we doen. Zonder jou was Corion niet Corion zoals het nu is. Dank Jeroen en ik hoop dat je nog heel veel mensen mag raken zoals je ons geraakt hebt!’

– Myrthe Westendorp

‘Lieve Jeroen, de afgelopen twee jaar heb ik het geluk gehad om jouw beter te leren kennen. En ook al waren dit niet jouw beste jaren van het leven, ik heb van je genoten. Juist omdat je durft je kwetsbaarheid, je zorgen, je verdriet te delen. Maar ook je geluk en passie hebt laten zien. Een directeur is inwisselbaar, een collega maar vluchtig, maar als mens ben jij voor mij onvervangbaar.’

– Niels Woudboer

‘Saludos Jeroen, ¡estás bien!’

– Paul Niemeijer

‘Jeroen, dank voor al jouw aandacht, betrokkenheid, chagrijn en spiegel. We hebben prachtige gesprekken gevoerd van hier tot in de eeuwigheid en altijd weer terug met de voeten op de aarde, het hier en nu: en wat ga je nu doen?! Jeroen, ik gun je de vrijheid om weer je eigen richting en ruimte te vinden. Van hier tot in de eeuwigheid en altijd weer terug met je voeten op de aarde. Het ga je goed. Ik hou van jou.’

– Peter Trago

‘Jeroen ontzettend bedankt voor je onvermoeibare nieuwsgierigheid en de manier waarop je altijd weet terug te keren naar onze why; van ons als medewerkers en van Corion als bedrijf.’

– Ralph Schreinemachers

‘Dankjewel Jeroen dat je Corion en waar we voor staan het levenslicht hebt laten zien. Hoe je als bedrijf succesvol kunt zijn juist door geen succes na te streven maar door altijd ‘mensen de ruimte te geven om mens te zijn.’

– Reuven Smienk

‘Dank voor waar je Corion hebt gebracht, samen met Jeroen Top.’

– Rob Jessurun

‘Jeroen heeft mij 5 jaar geleden een kans gegeven om bij Corion te komen werken. Hij zag potentieel in mij en gunde mij mijn eerste rol als office manager. Hij kijkt verder dan iemands cv, status of titel en kan iemands onderliggende vaardigheden, persoonlijkheid en talenten snel onderscheiden. Ik denk dat we grotendeels daardoor aan zo’n mooi team bijzondere mensen zijn gekomen. En samen met dat team heeft hij waarden binnen het bedrijf ontwikkeld die leven en verankerd zijn, ook zonder zijn aanwezigheid. Het voelt enigzins onwennig dat hij dit bedrijf heeft gestart en er geen deel meer van zal uitmaken, en dat is spijtig, maar op de een of andere manier maakt dat dus ook niet uit, zijn gedachtengoed zal er namelijk zeker nog zijn. En daar ben ik blij om. Bedankt Jeroen!’

– Tara Goudzwaard

‘Thanks Jeroen for your trust, support and guidance. I will keep growing myself.’

– Zili Ho

Bezoekadres

Steijnlaan 16
1217 JS
Hilversum

Postadres

Steijnlaan 16
1217 JS
Hilversum

Contact

office@corion.nl
088 267 4660
connect with us