Wat als jij de helft van je projecten zou stopzetten?

Hoeveel projecten zou jij nu kunnen stopzetten, zonder dat het direct verstrekkende gevolgen heeft voor jouw organisatie? Dat klinkt misschien als een rare vraag, maar onderschat het belang van het antwoord niet. Raadgever Rob Jessurun vertelt waarom.

“De manier waarop ik in de gelegenheid werd gesteld om mijn eerste maanden bij Corion een kickstart te geven, typeert de organisatie. Ik ben niet langer een zelfstandig professional die een opdracht uitvoert; ik ben een samenwerking aangegaan met Corion die twee kanten op werkt. Sinds ik me bij Corion heb aangesloten, zijn we direct gaan bestuderen of we gezamenlijk projecten kunnen ondernemen waar niet alleen ikzelf, maar ook mijn collega’s en onze klanten beter van worden. De eerste vergadering voelde meteen als een warm bad.

Het nut van projecten

Al geruime tijd speelde ik met het idee me verder te specialiseren in Project Portfolio Management (PPM). Hierbij gaat het erom dat een organisatie kritisch naar zichzelf kijkt en alleen nog maar projecten start die zichtbaar bijdragen aan de bedrijfsdoelstellingen – dus niet dóén omdat het nu eenmaal moet of omdat alle voorwaarden voor een projectstart nu eenmaal aanwezig zijn. Nee, projecten begin je omdat ze daadwerkelijk nuttig zijn voor het voortbestaan en de ontwikkeling van de organisatie. Dat gaat om zingeving, niet om het afvinken van checklists.

Wat als jij de helft van je projecten zou stopzetten?

Wat is echt nodig?

Al even geleden heb ik op een beurs gestaan met een stand over PPM. Hier kreeg ik de bevestiging dat bedrijven worstelen met hun projectenportfolio, waarbij duidelijk wordt dat instrumenten zoals eenvoud en structuur belangrijk zijn. Doordat ik mij heb kunnen aansluiten bij Corion, krijg ik nu de kans om PPM met Corion collega’s verder uit te dragen.

Corion-kenniscafé

Tijdens het allereerste Corion-kenniscafé kreeg ik direct de kans om een masterclass project- en portfoliomanagement te verzorgen. Wat heb ik daar een leuke en positieve feedback op gekregen, zeg! Het is een tijd geleden dat ik dit soort opbouwende kritiek heb ontvangen; typisch Corion wat mij betreft! Mijn collega’s hielden me echt een spiegel voor en daar is al direct een waardevolle vervolgstap uit gerold. Om dit onderwerp namelijk écht op de Corion-manier te kunnen doorontwikkelen, kan ik er niet op eigen houtje mee verder. Daarom ben ik onlangs om tafel gegaan met Raadgever Peter Trago, een collega die Corion ademt en bij wie het Corionbloed door de aderen stroomt. Samen met deze Corion-guru heb ik dit thema langs de kernwaarden van de organisatie gelegd en zo besproken hoe we er eenvoudig, ondernemend en liefdevol mee aan de slag kunnen.

PPM als businessthema vertoont gelukkig al ontzettend veel gelijkenis met de missie van Corion. ‘Waarom doen we wat we doen?’ – het is een belangrijke kernvraag die bij dit thema centraal staat. Een vraag die zowel voor ons als voor onze klanten essentieel is in het dagelijks werk. Ik zie er dan ook naar uit om te ontdekken hoe wij elkaar als collega’s én (toekomstig) samenwerkingspartners sterker kunnen maken.”

– Rob Jessurun

Kunnen wij u met raad en daad bij staan?

Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Bezoekadres

Rijksstraatweg 104c
3632 AD
Loenen aan de Vecht

Postadres

Bredestraat 9
3632 AX
Loenen aan de Vecht

Contact

office@corion.nl
088 267 4660
connect with us