Het nieuwe nest

Over zoeken, falen en vinden.

Het vijfjarig huurcontract van ons prachtige pand in Loenen aan de Vecht liep op 1 januari 2021 af. We hadden de keus om voor vijf jaar bij te tekenen of te vertrekken. Het Corionhuis stond al grotendeels leeg. Onze raadgevers werkten eerst bij de klant en later thuis. Tara, onze officemanager zat al vóór Corona vaak alleen op 230m² en hetzelfde gold voor Jeroen. We gingen op zoek naar iets nieuws.

Wat gaan we zoeken?

Onder leiding van Corion-maatwerker Niels Woudboer zijn we de zoektocht aangegaan. En dat deden we op zijn Corions oftewel: Samen met alle medewerkers. Wat bevalt ons aan het Corion huis? En wat zouden we anders willen? Stickers plakken, gesprekken in onze holacratische cirkels, voortgangsrapportages, de hele mikmak. Dat leverde de specificaties op: duurzaam (maar wat is dat?) ongeveer 50m² verdeeld over drie ruimtes, beter bereikbaar met het OV, elektrische laadpalen en liefst een nabije ruimte om elkaar met z’n allen live te kunnen treffen. Beetje ingetogen Corion-sfeer. Initiële huurperiode ongeveer 2 jaar, met optie tot verlengen.

Falen

We besloten op pad te gaan. Ook tijdens Corona wil je een ruimte in het echt zien, maar vooral voelen. We namen een aanhuurmakelaar in de hand en zijn overal geweest. Hoofddorp, Abcoude, Breukelen, Utrecht, Bunnik, Driebergen, Zeist, Amersfoort. Allemaal mooie plekken. Overal was wel wat. Maar toen, toen we het bijna hadden opgegeven, hadden we beet: een verdieping in een kantoorvilla in Bussum. Alle seinen stonden op groen, alle specificaties ingevuld! Maar op het allerlaatst grepen we toch mis. Een ander bedrijf wilde wel het hele pand huren en dat ging voor. We gaven het op. Gefaald. Alles uit de kast getrokken en toch niet gelukt…

Verder vliegen en landen

We zijn gaan zoeken naar een tijdelijk pand. Half jaartje of zo. Overbruggen. Voorlopig komt er toch niemand op kantoor. Slikken en accepteren dat je niet alles krijgt wat je wil. Niet zo kritisch meer kijken. Kantoorconcepten als Regus, HNW. Prima om te werken, wel wat steriel. Dat paste toch echt te weinig. Ten einde raad hebben we de medewerkers van Corion gevraagd om concrete suggesties. Corion-maatwerker Paul Niemeijer kwam maar liefst met 5 tips, allemaal in Hilversum. En weer werden alle locaties bezocht. Net wel. Net niet. Tot we in een ruimte van Offices XL in de Steijnlaan kwamen. Een echte Corion-ruimte: duurzaam, ongeveer 50m² verdeeld over drie ruimtes, beter bereikbaar met het OV, elektrische laadpalen en een nabije ruimte om elkaar met z’n allen live te kunnen treffen. Beetje ingetogen Corion-sfeer.

Half jaartje om te overbruggen? Dacht het niet. De Corion-uil is geland in haar nest.

Corion
Steijnlaan 16
1217 JS Hilversum

– Jeroen Top | Algemeen directeur Corion BV

Kunnen wij u met raad en daad bij staan?

Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Bezoekadres

Steijnlaan 16
1217 JS
Hilversum

Postadres

Steijnlaan 16
1217 JS
Hilversum

Contact

office@corion.nl
088 267 4660
connect with us