Verdiepen

Leidersschapsontwikkeling & zingeving

Leiderschap gaat altijd over jezelf. Scherp waarnemen, helder denken, in contact zijn met je gevoel en je omgeving – handelen. Of het nu gaat om een interventie, besluit, (proef-)ballon of om het voorleven van gewenst gedrag: de simpelste definitie van leiderschap is uit jezelf in beweging komen.

Vaak gebeurt dit achteloos, vanuit een opwelling. We reageren in een impuls op een bepaalde situatie, opmerking – vanuit een gevoel dat we vaak niet specifiek kunnen omschrijven. Die reactie is niet altijd wat we eigenlijk zouden willen: soms reageren we niet, terwijl we dat wel hadden willen doen. Of we reageren te snel of niet congruent met de situatie, bijvoorbeeld te mild of juist te streng.

Moderne managers en leiders staan onder grote druk. Het is steeds ingewikkelder om zin van onzin te scheiden, urgent & belangrijk te rangschikken versus ooit & misschien. We krijgen zoveel kansen voorgeschoteld, hoe zorgen we ervoor overeind te blijven in deze informatiestorm? Is élke kans een kans, of durven we te kiezen, te focussen. Hoe tonen we bestuurlijke moed?

Leiderschapsontwikkeling bij Corion richt zich op het meer bewust krijgen van de gevoelswereld en de beleving daarvan. We laten de denkkracht niet liggen, maar gebruiken deze juist om het gevoel te analyseren en te ontrafelen: waarom doe ik wat ik doe? Waarom wil ik wat ik wil? Hoe kan ik me bewust worden van deze interne overwegingen, zodat ik de volgende keer een meer afgestemde reactie kan geven op mijn omgeving?

In onze verdiepingsgesprekken richten we ons op het versterken van de innerlijke grondslag van mensen. Onze waarneming klopt meestal wel, net als ons gevoel erbij. Maar welk gedrag past voor mij bij dit gevoel?

Dit is voor iedereen anders. We kunnen ons laten inspireren door grote leiders, of door bijzondere gebeurtenissen en de doortastendheid van diegenen die onder die omstandigheden moesten acteren. Maar het echte leiderschap ontwikkel je door het gesprek aan te gaan. Met jezelf. Over jou.

Corion biedt individuele coaching, waar we de gevoelswereld centraal stellen en als uitgangspunt nemen voor een verdere verkenning en ontwikkeling. Ook bieden we conflictbemiddeling & teamcoaching, of getting-things-done-trajecten.

Wilt u ons ontmoeten?

Wij u ook!

Bezoekadres

Steijnlaan 16
1217 JS
Hilversum

Postadres

Steijnlaan 16
1217 JS
Hilversum

Contact

office@corion.nl
088 267 4660
connect with us